I v práci to jde zdravě

Sedavá práce, kámen úrazu. Spousty výmluv. Ale proč? Myslíte si že zdravotní styl a práce nejde dohromady? Uvidíte že jde. Kde je cesta, tam je vůle. 

Pracujete na úřadě, nebo v kanceláři, kde prosedíte bezmála 8,5 hodin každý den. Kolik lidí svůj život prosedí v kanceláři a je možné, že se to na jeho těle projeví a pak jsou lidé nešťastní.  Vaše nohy jsou kolikrát oteklé, hlava vám třeští a o zádech ani mluvit nemusíme. Ale tohle aspoň z určité části můžeš změnit. Hlavní je, že musíš chtít. 

sedavá práce

Jezdíš do práce autem? Nech ho doma. Pokud máš práci za rohem, nebo pár kilometrů, které zvládneš na kole, tak skvělá zpráva. Můžeš začít svůj den pohybem, než zasedneš k počítači. Do práce můžeš jít taky pěšky, pokud to tedy nemáš několik kilometrů. Taková svižná chůze vám pomůže na čerstvém vzduchu nastartovat mozek.

Pracuješ ve vysoké budově, kde je výtah? Skvělá zpráva, zapoj nohy a můžeš jít po schodech. Věděl si, že díky chůzi do chodů, spálíš 5x více kalorii a tímhle se dostáváme k jídlu. Máš možnost se stravovat na pracovišti nebo si necháš jídlo dovézt? Nebo si můžeš jídlo přichystat doma. Vybírej správně. Jídlo, které si objednáš by mělo být vyvážené. Takže určitě vyřadíme různé průmyslové potraviny a nahradíme je kvalitními surovinami.

obědy

Třeba taková rychlá svačina, nebo pro zasycení žaludku je dobrá zelenina, už nemusíš chodit pro sladké tyčinky do firemního automatu aby byl žaludek zaplněný. Pokud neholduješ zelenině, máš na výběr další ovoce. Dále do svého jídelníčku můžeš zařadit i zdravé tuky, které najdeš v oříškách v různých semínkách, které si můžeš nasypat i do jogurtu. A co se týče oběda? Pro naše tělo jsou důležité bílkoviny, na ty nesmíme zapomenout.

Jak vidíš, tak pracovní život v kanceláři jde i spojit se zdravým životním stylem, stačí si postupně změnit návyky. A hned se nám bude lépe pracovat a taky odcházet domů.